Just nu har vi 12 stycken ponnyer i ridskoleverksamheten. De är från 125 cm i mankhöjd till 148 cm i mankhöjd. Alla speciellt utvalda att passa vår verksamhet, vi jobbar aktivt med att ha trevliga, utbildade ponnyer som trivs med tillvaron. De allra flesta av våra ponnyer går på lösdrift och tas in i stallet på eftermiddagarna för att äta kraftfoder och vila innan ridlektionerna startar. I stallet står ponnyerna i boxar. Vi har schemalagt alla ridpass så det blir lagom belastning och omväxling för alla ponnyer.

Svarten


Svarten eller Black Star som är hans riktiga namn är har varit med ända från starten av Åbackens Ridskola 2006. Svarten är ett gotlandsruss född på gotland och ca 128 cm i mankhöjd. Svarten är F.1993 E.Othello G – Fura – Furir. Svarten är bra på alla sätt, han fungerar med olika ryttare och anpassar sig efter vem som sitter på ryggen. Svarten gillar också att ta en tur med vagnen i skogen. Svarten är numera ”pensionär” och går främst med på nybörjarpassen. Svarten fick somna in 29 år gammal då tänderna blev för dåliga.

Fiona

Ängaskogs Fiona F.08 är en D-ponnny ca 146 cm av rasen Connemara med den mycket fina stammen Nice´nCurly- Poetic Justice.
Fiona är jättesnäll i all hantering och ridning, på uteritter kan hon bli lite sprallig i galoppen så då krävs en van ryttare. Fiona går mycket sparsamt på ridskolan då hon främst tävlas i hoppning av Felicia och numera Indra Lundsten, Felicia och Fiona har segrar tom Msvb, (120cm) i hoppning, de vann DM 2018 och tog en 9:e plats i lag SM 2019, kvalade till SM och slutade på 37:e plats 2021. Under 2021-2023 tävlar Fiona och Indra framgångsrikt i Lc-La klasser med många segrar och placeringar bla vinst i DM för D-ponny 2022. Fiona såldes till östersund sommaren-23.

Kenny


Kilkenny F 96 irländsk import. ”Kenny” som han kallas är en supersnäll och trevlig ponny på alla sätt och vis. Han är en ”maxad” C-ponny på 140 cm och är mycket välutbildad, trevlig och lagom pigg att rida, många elevers favorit. ”Kenny” har tidigare tävlat i hoppning tom LA men även fälttävlan och galopp. Kenny räknas numera som pensionär och går de lättare passen under veckorna. Kenny fick somna in hösten -23, 27 år gammal då han började få ont i benen.

Ricky


Ricky Ticki Tavi
Är en Welsh ponny på 130 cm. F.1996 E.Paddock Camargue. Ricky älskar hoppning och blir lite extra pigg när det är dax för hoppning. Ricky har tävlat högsta klasserna i hoppning när han var yngre, han är en snäll ponny som älskar fart och fläkt men hittar aldrig på bus. Ricky är snäll och lättsam i all hantering och skötsel men kan gärna tjuva lite gräs på väg till ridbanan. Ricky räknas numera som pensionär och går de lättare passen under veckorna.

Tip Top


Kumlaby Tip Top
Flyttade in i stallet hösten 2014. Tiptop ha vi ridit in och utbildat själva. Han är en mycket trevlig new forest valack F.2011 e.Smedhults Torped – Fredriksbergs Dizney. Tiptop är runt 140 cm i mankhöjd, snäll i all hantering, Fin att rida både på banan och ute i skogen framförallt för ryttaren som kommit en bit i sin ridning, får Tiptop bestämma själv så har han inte så bråttom 🙂 . Tiptop såldes till Luleå som allroundponny våren 2022.

Rosa


Cadfach Rose-Maria, Rosa flyttade in hos oss till påsk -15. Rosa är en riktigt fin welshponny F.2008 E. Pendock Bridegroom. Rosa är drygt 130 cm i mankhöjd, jättesnäll att pyssla och sköta om. Rosa pigg och framåt, gillar att hoppa men hittar aldrig på bus. Söt som socker är hon också!

Ylva


Ylva-Li Är ett gotlandsruss f 2010 e.Nordman-Liljekonvalj 127 cm hög. Ylva är en allround ponny som går med i alla ridgrupper. Ylva är jättesnäll i all ridning men tycker inte om att gå först vid uteritter. Hon har tidigare varit travponny men även jobbat på ett annat ridlekis. Ylvas bästa kompis heter Wiola. Ylva är inte alltid förtjust i att bli borstad och sadlad och brukar därför få stå på stallgången vid sadling så tag hjälp av din instruktör om du är osäker.

Wiola

Wiola Är ett rjält gotlandsruss f.2009 e.Qluring-Orchidé ca130 cm hög. Wiola är snäll och lagomt pigg att rida och köra, mångas favorit. Wiola är supersnäll att borsta och sköta. Wiolas bästa kompis heter Ylva.

Bea

Bencroy Beauty är en irländsk liten D-ponny f.2012 som flyttade in hos oss 2017. Bea är supersnäll att rykta och sköta. Hon är en ponny som går bra med ryttare på alla nivåer och riktigt duktig på att hoppa. Bea har varit skadad en längre tid, vi kan tänka oss att låna ut henne som promanad eller sällskapshäst till rätt hem. Bea såldes som promenadhäst/avelssto till kalmar i maj 2023. Vi ser framemot gulliga fölbilder nästa år.

Lucy


Lucy Cumble är en vacker irländsk connemara ponny f.2012 e.Lettermuckoo Boy. Lucy är en D-ponny ca 145 i mankhöjd. Lucy är snäll att borsta och sköta men svår att lyfta bakbenen på så be om hjälp om du är osäker. Lucy är fin att rida både på banan och ute. Lucy har vart med om en olyckshändelse vid uppsittning därför är det bra om någon håller i henne just vid uppsittningen om du är osäker. Lucy ska inte ridas barbacka.

Luna


Killoscully Lunasa ”Luna” som hon kallas är en fin irländsk connemaraponny F.2007 E.Maam Hero – Achfield Miller. Luna flyttade in i stallet 2018 med sin son Lukas. Luna är supertrygg och alldeles lagomt pigg i all ridning både ute i naturen och i ridhuset. I hanteringen är hon lite ojämn i humöret ibland tycker hon det är skönt att bli ryktad och ompysslad och ibland tycker hon det killas när man borstar magen, be därför om hjälp när du ska göra i ordning Luna om du är osäker. Om Luna står vid höet när du ska ta in henne från hagen så får du vara försiktig hon vaktar sin mat, be om hjälp om du är osäker. Luna har varit utlånad under sommaren och hösten-21 som sällskapshäst men är nu igång och går med på lektionerna.

Sultan


Sultan är en stabil herre i sina bästa år. Okänd härstamning F.2004 och ”maxad” ponny 148 cm hög. Sultan flyttade in hos oss 2019 från ramseles ridskola. Sultan är välutbildad och snäll att både rida och sköta. Sultans bästis i hagen är Luna. I november-21 så flyttade Sultan till sin nya ägare i Avesta.

Billy


Billy Black eller ”Billy” som han kallas är en B-ponny valack född 2010 och importerad från irland. Billy ägs av Indra Lundsten men går med på ridskolan ett par dagar varje vecka. Billy är jättesnäll i all hantering och en riktig klippa att rida ut på, går gärna först. Billy och Indra tränar och tävlar hoppning just nu Ld & Lc (60, 70 cm) Såld.

Lukas

Lukas är Killoscully Lunasas (Lunas) son F.2018. Lukas pappa är okänd då Luna kom dräktig från Irland. Lukas förväntas bli D-ponny när han vuxit klart. Just nu är han hingst men ska kastreras inom kort. Lukas är såld.

Jump Toltien

Jump eller ”Långben” som han kallas till vardags är en valack F.2014 E.Up To Date -Cavalier som ägs av ridskolan. Jump är en pigg och sprallig kille som utbildas för hoppning och tävlar för dagen 110 med Malin i sadeln. Under hösten 2021 bytte vi Jump mot fina Eros.

Munsboro General Lee är en irländsk valack f.2010. Generalen är en snäll, lite ängslig D-ponny. Pigg och väldigt energisk i ridningen. Klara K hyr Generalen av oss och planen är att de ska ut på tävlingsbanorna. Klara & Generalen tävlade med fina resultat i Lc och Lb klassen under året. I november -21 flyttade Generalen till sin nya familj i Gränna.

Ripla är en vacker och vänlig tjej född 2016 med okänd härstamning som flyttade till oss sommaren 2021. Hon är otroligt snäll och vänlig i hanteringen och älskar att pysslas om. I ridningen är hon snäll, ambitiös, pigg och vaken och hoppar fint. Trafiksäker och trygg att rida ut med.

Eros F.2014 är en söt newforestkorsning, valack E.Mallards Wood Flashlight RNF204 som flyttade in hos oss under hösten -21. Eros är väldigt snäll och fin i ridningen, har tidigare tävlat sparsamt i Ld och Lc hoppning. I boxen vaktar Eros sin mat så man måste vara försiktig i hanteringen eller be sin instruktör om hjälp. Eros kommer under 2022 att gå halvtid på ridskolan och på halvtid hyras av Klara för träning och tävling i hoppning. Eros såldes till sundsvall hösten 2022

Mary-Ann II är en Irländsk stor D-ponny F.2015. Inköpt dagen innan julafton 2021. Marris som hon kallas är snäll och gosig i hanteringen, älskar när man pysslar med henne. Pigg och vaken men väldigt snäll i ridningen, tycker hoppning är kul. Eftersom hon är relativt ung kommer hon att både gå med på lektion med de mer erfarna ryttarna och även utbildas vidare av oss under våren.

Dingle Jimmy Irländsk B-ponny F.2017 köptes in sommaren 2022

Golden Mist ”Gullan” F. 2018 connemara flyttade till oss hösten 2022

Keegans Surprise F. 2014 Irländsk korsningsponny på ca 140 cm. Flyttade in under hösten 2022. Superfin och jättesnäll i skötsel och hantering. Supermysig att rida, älskar uteritter, går fram överallt.